V. 1.0.11
Modernt boende - mitt i myllan
  • Bo och jobba på landet
  • Underbar utsikt över fält och hagmark!
  • Låt barnen springa ut barfota och leka i morgondaggen

Lev på landsbygden!

Mindre än 1 kilometer från länsväg 214 ligger Ottebro gård, en plats med anor från tidigt 1600-tal. Gården har varit ett dagsverkstorp under Haneberg och friköpt i flera omgångar; men sedan Haneberg förvärvade Ottebro för ungefär 5 år sedan har utvecklingen mot en modern by påbörjats. Först renoverades den gamla mansgårdsbygganden till ett tvålägenhetshus. Sedan riktades blicken mot den gamla ladugården och en idé att skapa flerbostadshus på landet utan krav på detaljplan tog form i det bygget som nu startat.

Nu är vi på RG med och förvaltar detta historiska arv genom att blicka framåt. För att knyta an till platsen, den gamla ladan och tiden vi lever i valdes trästomme och träpanel. Både massivträ och KLT (krysslimmat trä) används i stommen. Interiört visas den vackra KLT-stommen i bl.a. vardagsrummen med en enkel vitlasering, som en vacker och unik fondvägg. Exteriört färgas träpanelen röd och taket täcks med plåt i samma röda nyans. Som en modern lada med plats för människor istället för boskap.

Här kan man leva i naturen; med vackra vyer av traditionellt lantbrukslandskap, med moderna bekvämligheter som fiber i landsbygdens gemenskap. I närheten ligger Hanebergs gårdscentrum vid Näshultasjöns strand, här finns bland annat möjlighet att hyra båtplats eller stallplats med tillgång till ridbana. Läs mer om vad Haneberg och Näshulta har att erbjuda.


Dela

Fakta


  • Byggstart: MARS 2021
  • Inflyttning: Februari 2022
  • Arkitekt: Jan kruhsberg
  • Antal lgh: 8 st
  • Upplåtelseform: hyresrätter
  • skisser: Basel Dahan

Dela


Ditt nya ljusa hem

För att skapa det moderna hemmet på landsbygden byggs lägenheterna med golvvärme i alla rum, fiberuppkoppling, moderna vitvaror som induktionshäll och varmluftsugn och bra ljud- och värmeisolering.

Med extra takhöjd och stora fönsterpartier skapas ljusa och öppna lägenheter. Enkla men vackra materialval; så som vita släta luckor, ekparkett, ljusgrå klinker och vita helkalkade badrum skapas en fräsch känsla.

Lägenheterna på övre plan har ett extra loft med takfönster. Detta kan användas som extra sovrum, gästrum, sällskapsrum eller varför inte som ateljé, studio eller kontor – möjligheterna finns för den som vill!


Unikt läge bland kohagar och fält

Förutom att man har naturen runt husknuten med skog, fält och kohagar skapas ännu fler möjligheter på den gemensamma tomten. Fruktträd, egna odlingslotter, lekplats, bollplan mm ger möjligheter för ett aktivt liv för alla åldrar.

Nybyggda carports med cykelförråd och förrådsbyggnad med tvättstuga – perfekt för grovtvätten – allt den aktiva familjen kan behöva. På carporten installeras solceller och platser med laddstationer för elbilar.

Visa på karta

Välj din bostad

ALLA LÄGENHETER ÄR RESERVERADE! Välkommen med din intresseanmälan om du önskar ställa dig i kö.
Designkoncept
Tradition
Läs mer om "Tradition"
Designkoncept | Tradition

Till Ottebro lada har traditionella och moderna material valts, där tidlösa kvalitéer skapar ett modernt och ljust hem på landsbygden. Du kommer känna golvvärmen genom ekparketten och ett grått Höganäs klinker i hallen. För förvaring finns flertalet vita garderober från Ballingslöv. En vacker terrazzo-skiva i kulören Pesco på fönsterbrädorna knyter ihop färgvalen.


Köket, hemmets hjärta, genomsyras av en klassisk och ren look med vita luckor och handtag i silver med en tålig laminatbänkskiva i grålaserad trä-look, allt från Ballingslöv. Som stänkskydd i köket har vi valt ett vitt Höganäs kakel med fasad kant som sätts med halvförband, för en modern men ändå klassisk känsla. Köket utrustas med induktionshäll och varmluftsugn, tillika inbyggd micro och diskmaskin. Utöver detta hel kyl och frys, en riktig köksfläkt och belysning över bänkskivan integrerad i överskåpen.


För att ge en mer ombonad känsla i badrummen har vi valt samma ljusgråa klinker som i hallen och ett vitt Höganäs kakel till väggarna. Till detta Ballingslövs tvättställspaket med vita lådor och spegelskåp med integrerad belysning. Duschväggar i glas och handdukstork för varma sköna handdukar.


Husen är byggda med en stomme i KLT-trä. Trä är ett material som vi i denna lantliga miljö även vill framhäva inomhus. Därför har vi valt att synliggöra detta med bara en enkel vitlasering i samtliga vardagsrum och en del sovrum/hallar. Träväggen bildar en vacker fond med en modern känsla.

2020-09-17
Bort med det gamla...

För att göra plast för 8 nya hem på landsbygden revs Ottebro ladugård tidigare i somras. Det är inte roligt att riva en byggnad som funnits i många år, men ibland måste det gamla ge plats för det nya. En byggnad kräver alltid ett viss underhåll och har byggnaden inte längre den funktion eller syfte som det den en gång var byggd för kan den lätt hamna i glömska och förtvina. Hellre än att se ladugården förfaras valde Haneberg att satsa, med en chansning som gick igenom! För att bygga flerbostadshus krävs i vanliga fall en detaljplan men att omvandla en befintlig byggnad kan gå med bygglov, och i detta fall fick man det. Så nu startar snart en ny era på Ottebro gård, en gård med anor långt bak i historien, och förhoppningsvis en ännu längre framtid!

2021-02-09
Första stegen mot den nya ladan

Vintern håller ett fast grepp om oss här på Haneberg men arbetet med att bygga upp nya Ottebro lada med 8 nyproducerade lägenheter har startat! Borrning för energibrunnar är gjord, här blir det bergvärme och solpaneler för en effektiv och hållbar energilösning. Provschakt är också gjorda, dock väldigt lerig mark så det kan bli pålning till sist.

Nu förbereds också flytten av den gamla stenbron till den tidigare ladans höskulle. Denna vill vi återanvända men då placeringen inte riktigt passar den nya ladans utformning och de vägar och gångvägar som planerats, och då den måste säkras konstruktionsmässigt, väljer vi att flytta den. Den tidigare ladans grundstenmur har under rivningen också märkts upp och sparats för att kunna återanvändas t.ex. i stödmurar eller i utformningen av trädgården.

2021-03-11
Stenbron är flyttad

Den gamla stenbron har flyttats och säkrats konstruktionsmässigt. Även de gamla stenarna från grunden har börjat återanvändas som stödmurar, ett vackert och funktionellt sätt att återvinna tycker vi!

I övrigt så har Byggpartner börjat etablera sig på byggplatsen och imorgon håller vi startmöte, Covid-19 anpassat i Hanebergs ca 300 m² stora maskinhall. Bygget kommer inledas med pålning och ytterligare markarbeten.

Så nu kör vi, som de säger i melodifestivalen!

2021-05-06
Gjutet & klart!

Nu är grunden gjuten och klar. Arbetet flyter på bra och stommen i trä är redan på väg upp, bild på det kommer inom kort. Det gäller att hänga med för nu går det fort. Och nästa vecka kommer finfint besök från de ledande partierna i Eskilstuna för att kika på bygget och diskutera bostadsutveckling på landsbygden. Kanske att det kommer lite press också?! Och innan vi vet ordet av är det dags för taklagsfest, alla aktiviteter är pandemi-säkrade så klart.

2021-05-12
Stommen halvvägs uppe

Det går riktigt fort nu på bygget av nya Ottebro lada! Med stomsystem i KL-trä så växer huset och tar form i ett rasande tempo. En annan fördel med träsystemet är ljudet och akustiken. Mellan varje del av stommen läggs en sorts gummiduk som reducerar stomljudet vilket kommer skapa ett tystare och mjukare inomhusklimat. Visst låter det bra?!

2021-05-20
Snabb framfart

Det är något speciellt med grund till stomskedet; det händer något hela tiden! Stommen är i stort sett klar och nu inleds monteringen av takkassetterna. Då är det inte långt kvar till ett tätt hus.

Och som om framfarten på bygget inte vore nog; på mindre än en dag har samtliga 8 lägenheter redan reserverats! Vilket gott betyg för denna unika satsning och byggnad. Det är tydligt att många kan tänka sig att bo och leva i ett modernt boende på landsbygden. Riktigt kul tycker vi!

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen

Kontakt

Eva Jonsson
Ekonomi- och administrationsansvarig
-
016-810 00
Maila Eva