V. 1.0.11
Ottebro Lada
Näshulta, Eskilstuna

Ottebro Lada

  • MODERNA LÄGENHETER PÅ LANDSBYGDEN
  • OTROLIG UTSIKT!
  • MITT I NATUREN

Kan man bygga flerbostadshus på landsbygden utan detaljplan? Vi testade och det fick vi! Så nu har vi bygglov på att konvertera en gammal obrukbar lada till 8 lägenheter á 2 – 3 rok.

Den första bostaden på gården Ottebro byggdes redan år 1666! Sedan dessa har gården varit dagsverkstorp under Haneberg Säteri och friköpt i olika omgångar. Nu är vi på RG med och förvaltar detta historiska arv genom att blicka framåt och anpassa byggnaderna till den moderna människan. Här kan man leva i naturen, med vackra vyer av traditionellt lantbrukslandskap med bekvämligheter som fiber och social gemenskap.

Fakta


PLANERAD BYGGSTART: HÖST 2020

ARKITEKTER: JAN KRUHSBERG

Antal LGH: 8st

UPPLÅTELSEFORM: HYRESRÄTTER

SKISSER: BASEL DAHANDela
Dela
2020-09-17
Bort med det gamla...

För att göra plast för 8 nya hem på landsbygden revs Ottebro ladugård tidigare i somras. Det är inte roligt att riva en byggnad som funnits i många år, men ibland måste det gamla ge plats för det nya. En byggnad kräver alltid ett viss underhåll och har byggnaden inte längre den funktion eller syfte som det den en gång var byggd för kan den lätt hamna i glömska och förtvina. Hellre än att se ladugården förfaras valde Haneberg att satsa, med en chansning som gick igenom! För att bygga flerbostadshus krävs i vanliga fall en detaljplan men att omvandla en befintlig byggnad kan gå med bygglov, och i detta fall fick man det. Så nu startar snart en ny era på Ottebro gård, en gård med anor långt bak i historien, och förhoppningsvis en ännu längre framtid!

Föregående nyhet
Nästa nyhet