V. 1.0.11

Trygghetsboende


För våra trygghetsboenden finns ett stort intresse redan innan vi sätter spaden i marken och vi har trygghetsboenden även på landsbygden. En plats att umgås som ger möjlighet träffa andra på ålderns höst.

Ett trygghetsboende är ett anpassat boende, för dig som inte har ett vårdbehov, som gör att du till exempel kan bo kvar på din egen landsbygd. En viktig komponent i trygghetsboenden är att det finns en gemensamhetslokal med en anställd värd som anordnar aktiviteter och hjälper till.

Så här tycker några på trygghetsboendet Rosendal:

”Det är väldigt trevligt att bo här. Trevliga grannar och trevliga aktiviteter. En vacker omgivning och tyst och fridfullt framför allt. Vi trivs jättebra!”.

– Hyresgäst, Rosendal Trygghetsboende

 
”Det är att jag får bo på landet och njuta av den friska luften och att man lätt tar sig ut. Området sköts bra och man får hjälp om det händer något. En stor fördel för mig är att jag har nära till mina släktingar. Under de 15 år jag bott här har alla grannar varit väldigt trevliga. Det är helt valfritt om man vill umgås eller vara för sig själv. Det är när nära till busshållplatsen och både postbilen, glassbilen och bokbussen kommer hit. Det är lätt allt leva här”.

– Hyresgäst, Rosendal Trygghetsboende

 
”Fördelen med att få bo på Rosendal är att jag får bo på landet och vara nära naturen. Man inte är ensam här utan det är en fin gemenskap”.

– Hyresgäst, Rosendal Trygghetsboende