V. 1.0.11
Där livet pågår
runt husknuten
  • Bo precis vid Eskilstunaån, nära stadskärna, kulturliv och naturområden
  • Varje bostad har antingen uteplats, balkong eller takterrass
  • Källarförråd, tvättstuga och möjlighet att hyra garageplats

Din nya mittpunkt

Du bär SUP-brädan under armen, redo att spendera förmiddagen i Eskilstunaån. Njuter av ljumma sommarkvällar med familjen och utomhusaktiviteter på innergården. Kanske är du på väg mot en kväll i konserthallen med kompisgänget. Här pågår livet runt husknuten. Oavsett vem du är, eller vad du tar dig för, erbjuder Origo en trygg mittpunkt att landa i, mellan livets alla äventyr.   

Origo består av två nyproducerade byggnader med totalt 58 hyresrätter. Lägenheter med 1–4 rok, däribland häftiga loft, gavellägenheter och takvåningar. Varje bostad har antingen uteplats, balkong eller takterrass – vad föredrar du? Här finns något för såväl den som flyttar hemifrån som paret och familjen.   

Dela

Fakta


  • BYGGSTART: April 2022
  • Planerad inflytt: OKT/DEC 2023
  • Arkitekter: aq3
  • antal lgh: 58 st
  • upplåtelseform: HYREsrätter
  • skisser: aq3, Studio3d

Dela

Välplanerade och unika lösningar 

Vi vill att hemmet ska vara din trygga mittpunkt. En plats att pusta ut och landa i, mellan livets alla äventyr. Därför har Origos nyproduktioner välplanerade planlösningar och designval med kvalitativa materialval, enkla att sätta egen prägel på och trivas i.

Här finns alltifrån ettor till fyror. På markplan hittar du loftlägenheter med uteplats som ger en radhuskänsla. Dessa lägenheter passar också utmärkt som så kallad ”bokal” för dig som vill driva företag på hemmaplan. Plan 3 och 4 har yteffektiva genomgångstvåor med balkong. Här, och i våningen ovan, finns de unika gavellägenheterna med rymliga balkonger. Högst upp i huset finns även takvåningar med privata takterrasser, nästan som atrium. Vissa lägenheter har dessutom två takterrasser. Perfekt för lugna morgnar, med kaffet i handen och blicken mot Eskilstunaån.    

Varje lägenhet har förråd i källaren samt cykelparkering med möjlighet till cykelvård. Här kan du både spola av cykeln och pumpa däcken inför fartfyllda turer i naturområden.

Utomhusmiljön andas grönska på innergården, och likaså gatumiljön – något som är unikt i området. I området finns möjlighet att hyra parkeringsplats i garage. Här bor du med ett bekvämt läge nära det allra mesta, och i ett hem med det lilla extra. Pusta ut och landa.  


Bilder

Livet runt husknuten 

Här, i Eskilstunas Västra Munktellstaden, bor du nära såväl stadskärna som kulturliv och naturområden. Även idrottsarenor, gym och badhus – perfekt för den aktiva personen. Här är det enkelt att bo för både pendlaren och familjen, tack vare närheten till tågstation, skolor och mataffärer. Vad kommer du blicka ut mot, från din nya mittpunkt? Oavsett om det blir en promenad längs Eskilstunaån, en utekväll på stan eller en heldag i cykelspåret väntar ditt hem att landa i; din mittpunkt!

Visa på karta

2021-10-18
Säljstarten har gått!

Tack alla ni som kom i lördags till Munktellmuseet och säljstartsmötet för BRF Origo, trevligt att träffas och hoppas ni var lika nöjda som vi var!

Nu är nästa steg i processen att ni som är intresserade av en eller flera specifika bostäder skickar en köpeanmälan till Filip Erlandsson filip.erlandsson@skandiamaklarna.se imorgon kl.9 för att få er plats i kön till just de lägenheterna. Så i mailet rangordnar ni era topp tre lägenheter och glöm inte att ange namn och telefonnummer ni önskar bli kontaktade på.

Måndagen den 25/10 börjar sedan Filip och Ebba på SkandiaMäklaran ringa er efter den plats i ordningen ert mail inkom med erbjudande om att teckna er för just den lägenheten.

2022-03-31
Snart dags för "första spadtaget"!

Fredagen den 22/4, kl.10 är alla välkomna på en "första spadtaget-ceremoni" av Brf Origo! Vi ses vid byggplatsen i hörnet av Sågverksgatan/Brädgårdsgatan i Västra Munktellstaden. På plats finns representanter från bland annat Byggnadsfirma G Insulander AB och Skandiamäklarna m.fl.

Annars så rullar projekteringen på och alla olika fakulteter i projektet sitter just nu tillsammans och granskar alla handlingar. I dagarna börjar också Insulanders att etablera sig lite smått på byggplatsen och förbereda markschakten. Och säljskylten är iväg på omfoliering för att uppdateras till en byggskylt. Så nu kör vi!

2022-05-03
Nu är bygget igång!

Just nu pålas de 250 st pålar som Brf Origos två huskroppar ska vila på, och med det är bygget igång på riktigt! Pålarna slås ned i berggrunden som ligger i snitt 6-8 m ner. När pålarna väl möter berggrunden slås de ner ca 20 cm i berget.

Tillsammans med Byggnadsfirman G. Insulanders AB, som är vår totalentreprenör i detta projekt, kör vi nu på full fart framåt!

2022-08-08
Från bostadsrätter till hyresrätter

Utifrån rådande marknadsläge har försäljningen av bostadsrätter tagit lite längre tid än förväntat. I respekt för de boende i närområdet samt för Västra Munktellstaden i helhet har vi valt att färdigställa projektet enligt gällande tidplan istället för att förlänga byggtiden i området med ytterligare några år. Vi har istället valt att göra om upplåtelseformen av lägenheterna till hyresrätter där familjebolaget Kruhsberg Fastigheter går in som ägare för fastigheten istället. Tid för färdigställande kommer vara detsamma som tidigare och vi kommer släppa lägenheterna på hyresmarknaden under höst/vinter. Lägenheterna kommer fortsatt hålla hög kvalitet och lägenheter med takterrass och unika etagelägenheter i bottenplan kvarstår.

Vi jobbar just nu med att sätta hyresnivå och organisationen med vilka som ska förvalta och hyra ut. Vi har en plan och bygget fortskrider som planerat. Vi återkommer med mer information när det närmar sig tiden för att teckna sig för lägenheterna!

2023-03-08
Uthyrning startar inom kort!

Äntligen har vi klart med hyresförhandlingen, förvaltare mm och inom bara ett par veckor så startar uthyrningen av de 58 bostäderna via Kruhsberg Fastigheter och Markbolagen. Själva bygget rullar på oavsett och nu har vi lite mer klart när inflytt kan planeras, vilket är i oktober för hus 1 och december för hus 2.

För er som anmält intresse via vårt formulär här på vår hemsida kommer förhandsinformation om uthyrningsprocessen inom kort; så håll koll i mailkorgen och dyker inget upp där så hör av er igen ifall mailadressen blev fel ifylld första gången. Nu kör vi!

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen