V. 1.0.11
Social trygghet i unik byggnad
  • Moderna och trygga hem
  • En grön oas ett stenkast från centrum
  • Gemensam takterrass med otrolig utsikt över Eskilstuna

Med möjlighet att finna vänner på ålderns höst

Nu är vi, tillsammans med vår partner i detta projekt; Tuna entreprenad, redo att starta markarbetet inför bygget av Kapellbackens Trygghetsboende på uppdrag av fastighetsägarna Kruhsberg fastigheter.

Det vi har gjort sedan sist är bl.a. ingått partneringskap med Tuna Entreprenad och vi har besiktat närliggande fastigheter inför den sprängning som måste till för att göra plats för källarplanet. Det är viktigt för oss att denna fina miljö som är Kapellbacken kan fortsätta att användas av de närboende under byggtiden, så vi kommer se till att det t.ex. fortsatt alltid går att åka pulka nerför kullen. Vi kommer tillsammans med kommunen komplettera kullen med en lekpark för alla när bygget är färdigt också.

Dela

Fakta


  • Planerad Byggstart: Vintern 21/22
  • PLANERAD INFLYTT: VÅREN 2023
  • Arkitekter: Joliark; PER JOHANSSON OCH ANNIKA HÖGSANDER
  • antal lgh: 38 st
  • upplåtelseform: hyresrätter 65+
  • skisser: joliark

Dela

Trygghetsboendet består av tre punkthus med träfasad med totalt 38 hyreslägenheter, mellan 1 och 3 rok (38 – 73,5 m²). Dessa är organiserade kring en ombonad innergård och förbinds med entrébalkonger. På gården finns planteringar, sittmöjligheter och en gångväg som leder upp till kullen bakom. Bostadsentréerna är orienterade inåt gården och går att möblera med sittplatser. Den egna privata balkongen orienteras istället utåt. Alla lägenheter har med andra ord uteplatser/balkonger i två väderstreck.

Högst upp i det högsta huset, med milsvid utsikt, finns en gemensam takterrass och tvättstugan. I markplan finns en stor gemensamhetslokal. Här kan man umgås, laga mat tillsammans eller syssla med sin hobby. I källaren under gården finns parkeringsplatser, lägenhetsförråd mm. På det zinkklädda taket installeras solceller.

Vy från Carlavägen mot norr

En grön oas

Här, på Kapellbacken, bor du nära såväl stadskärna som naturområden. Här är det nära till både hundpromenader och shoppingturer, tack vare närheten till parker, centrum och mataffärer. Vad kommer du hitta på med dina nya grannar? Oavsett om det blir en fika på takterrassen, bingo i gemensamhetslokalen eller påta i trädgården på innergården kommer det kännas varmt och tryggt!

Visa på karta

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen