V. 1.0.11
Social trygghet i unik byggnad
  • Moderna och trygga hem
  • En grön oas ett stenkast från centrum
  • Gemensam takterrass med otrolig utsikt över Eskilstuna

Med möjlighet att finna vänner på ålderns höst

Tillsammans med vår partner i detta projekt; Tuna entreprenad, har vi byggt Kapellbackens Trygghetsboende på uppdrag av fastighetsägarna Kruhsberg fastigheter. Detta är det nya landmärket i stadens siluett som vi hoppas alla Eskilstunabor ska vara stolta över. Tillsammans bygger vi för livet, i staden vi älskar!

Trygghetsboendet består av tre punkthus med träfasad med totalt 38 hyreslägenheter. Dessa är organiserade kring en ombonad innergård och förbinds med entrébalkonger. På gården finns planteringar, sittmöjligheter och en gångväg som leder upp till kullen bakom. Bostadsentréerna är orienterade inåt gården och går att möblera med sittplatser. Den egna privata balkongen orienteras istället utåt. Alla lägenheter har med andra ord uteplatser/balkonger i två väderstreck.

Dela

Fakta


  • Byggstart: Februari 2022
  • INFLYTT: MAJ 2023
  • Arkitekter: Joliark; PER JOHANSSON OCH ANNIKA HÖGSANDER
  • antal lgh: 38 st
  • upplåtelseform: hyresrätter 65+
  • skisser: 3D studio

Dela

Ombonad innergård med plats för odling och sammankomster.
Vy från Norra Stationsgatan, Hus 1 och 3
Vy från Carlavägen, Hus 2 och 1

Hus 1 är det högsta huset med trapphuset med hiss, gemensamhetslokal i bottenplan och gemensam takterrass och tvättstuga högst upp i huset. Lägenheterna i Hus 1 är 12 st 2 rok á 64 m². Genom trapphuset och hissen når man loftgångarna och spängerna över till de andra husen och källaren med bl.a. lägenhetsförråd och garage med 13 st parkeringsplatser.

Hus 2 innehåller 16 st 2 rok á 49 m² samt cykelförråd och lägenhetsförråd i bottenplan.

Hus 3 är det lägsta huset med en 1 rok á 39 m² och en 2 rok á 68 m² i bottenplan samt 8 st 3 rok á 74 m². Här kör man också ner med bilen till garaget i källaren.


Kombinerat kök, hall och vardagsrum i en 2:a på 49 m² i hus 2.
Sovrum med gott om förvaring och utgång till balkong.
Helkaklade badrum med plats för tvättmaskin.

Materialvalen i lägenheterna är klassiska och tidlösa. Ekgolv, klinker i hall och badrum, helkaklade väggar i badrum, fönsterbänkar i natursten. Genomgående mjuka och harmoniserande kulörer och det finns ett urval av tapeter för de första hyresgästerna att välja från.


Gemensam takterrass med underbar utsikt och plats att umgås.
Gemensamhetslokal i bottenplan med plats för många.

Högst upp i det högsta huset, med milsvid utsikt, finns en gemensam takterrass och tvättstugan. I markplan finns en stor gemensamhetslokal. Här kan man umgås, laga mat tillsammans eller syssla med sin hobby. I källaren under gården finns parkeringsplatser, lägenhetsförråd mm. På det zinkklädda taket installeras solceller.

En grön oas

Här, på Kapellbacken, bor du nära såväl stadskärna som naturområden. Här är det nära till både hundpromenader och shoppingturer, tack vare närheten till parker, centrum och mataffärer. Vad kommer du hitta på med dina nya grannar? Oavsett om det blir en fika på takterrassen, bingo i gemensamhetslokalen eller påta i trädgården på innergården kommer det kännas varmt och tryggt!

Visa på karta

2022-02-16
Nu kör vi!

Vår och Kruhsberg Fastigheters partner Tuna Förvaltning har nu etablerat sig på byggplatsen och förberett för första gjutningen; vilket skedde tidigt på morgonen idag den 16/2 2022! Det är hissgropen, som är längst ner i backen, som gjutits. Sedan kommer resten av källaren och garaget att formas, armeras och gjutas. Äntligen bygger vi upp något istället för att spränga, borra och forsla bort massor. Följ oss här på RG's hemsida eller Facebook för löpande nyheter från bygget av Eskilstunas nya trygga landmärke!

2022-03-07
Förbereder fortsatt gjutning

Just nu armeras det för fullt och läggs ner tätskikt i det som ska bli källaren i hus 1, för att vi i slutet på veckan ska ta emot betongbilar så att gjutningen tar fart på riktigt. Det kommer också storformar i veckan så att det första väggarna kan börja ta form.

Parallellt med vårt bygge håller SEVAB på att lägga ned kablar i gatan och marken utanför, för den nya transformatorstation som ska på plats. Detta gör det lite trångt att passera på Norra stationsgatan men vi hoppas det ska gå smidigt och att alla visar hänsyn till varandra.

2022-05-10
Snart uppe ur källaren!

Nu kan man ana fotavtrycket av hus 1 och hus 3 som går ner i källarnivå. Rampen under hus 3 ner till garaget är på gång och väggarna i källaren likaså. Sammanfattningsvis rullar bygget på utan problem och snart gjuter vi plattan för hus 2.

Som ni ser här på hemsidan har vi fått in lite nya bilder för att visualisera projektet också. Det ser bra ut tycker vi som i och med detta får en första ordentlig bild av hur det kommer se ut när det ska stå klart om mindre än ett år! Och alldeles snart kommer bostadsväljaren vara klar och då är det dags att ställa sig i kö för specifika lägenheter; först att få information om exakt när detta kommer ske är ni som har skickat in er intresseanmälan.

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen