V. 1.0.11
Lite som i radhus – fast i stan.
  • Nära till allt!
  • 5 minuters promenad till centrum
  • Golvvärme i alla rum

Välkommen hem!

Här finns moderna och plansmarta bostäder – allt är av hög standard, i både utseende och kvalitet. Därtill gör hållbara byggmaterial att de får lång livslängd. Vackert och praktiskt boende, helt enkelt.

BRF Förstlingen består av två nyproducerade byggnader med totalt 35 bostadsrätter. I dagsläget finns treor och fyror kvar till försäljning, inflyttningsklara och redo att bli ditt nya hem!

För fullständig information se bostadsväljare och prislistan nedan och kontakta gärna mäklare Filip Erlandsson på Skandiamäklarna i Eskilstuna filip.erlandsson@skandiamaklarna.se

Dela

Fakta


  • Byggstart: 9 mars 2018
  • Inflyttning: oktober 2019
  • Arkitekt: Joliark genom Per Johansson, Sandra ström
  • Antal lgh: 35 st samt 1 lokal
  • Upplåtelseform: Bostadsrätter
  • Foto: SKANDIAMÄKLARNA

Dela


Ditt nya ljusa hem

Ingen vill bo trångt och instängt. Därför har BRF Förstlingens nyproducerade lägenheter extra innertakhöjd och stora fönster, som ger en härlig känsla av luft och öppenhet. Varje bostad har dessutom rymliga balkonger och uteplatser.

Lägenheterna är extra yt-effektiva med golvvärme i alla rum, så det finns inga element som försvårar möbleringen av rummen.

Samtliga lägenheter har tillgång till eget förråd och tvättstuga i källaren. Tvättar du hellre i lägenheten finns det möjligheter till det också.

Flera av bostäderna är i etage. Etagefyrorna har badrum, samt balkonger eller uteplatser, på båda plan. Nästan alla lägenheter som finns kvar har dessutom en effektfull ren betongvägg i vardagsrummet.

Den levande tegelfasaden knyter ihop de moderna husen med Munktellstadens historia och varierande hustaknivåer skapar ett vackrare område.


Välj din bostad

Till bostadsväljaren

Unikt läge med nära till allt

I Västra Munktellstaden i Eskilstuna bor du ett stenkast från idrottsarenor, gym och badhus. Det är med andra ord perfekt för aktiva människor, men läget är svårslaget vem du än är. Du har gångavstånd till såväl centrum och mataffärer, som tågstation och flera skolor och snart också Sveriges största bioduk.

Båda huskropparna har cykelrum källaren. Kanske behöver du knappt bilen längre? Oavsett erbjuder grannhuset möjlighet till parkeringsplats i garage, intresseanmälan till garaget här!

Du bor precis intill Eskilstunaån, med enbart ett trevligt promenadstråk mellan dig och vattnet. Boendet har dessutom härliga uteplatser, gemytliga entrégångar och en vacker innergård med japanska körsbärsträd. Känslan blir lite som radhus, fast i stan.

Visa på karta

2019-02-25
Dags för stomvisning

9/3 2018 togs första spadtaget för bygget av BRF Förstlingen. Exakt ett år senare bjuder vi nu in till stomvisning för att se hur bygget ser ut nu. Hur långt kommer man på ett år? Vad gör man just nu? Vad är kvar att göra? Byggnadsfirma Insulanders är med på plats och visar och kan svara på alla byggtekniska frågor.

Självklart finns även vi från RG och Helén från Fastighetsbyrån på plats. Efter att man har kikat runt på bygget och stillat sin nyfikenhet bjuder vi på kaffe och semla på Konditori Amarant Väst bara ett stenkast över ån. Varmt välkomna den 9/3 2019 mellan kl.12-14!

2019-03-28
Vackraste teglet?

Vi är väldigt nöjda med val av tegel nu när väggarna börjar muras upp. Färgrikedomen och variationerna ger en levande fasad som gifter sig fint med de omkringliggande miljöerna. Eller vad tycker ni? När det har murats lite till kommer vi snart få se variationen med olika fogar för att särskilja volymerna i husen, spännande!

Kom gärna förbi och titta närmare på teglet, kanske den 14/4 kl.13-14? Då finns vi från RG på plats för en möjlighet att svara på frågor tillsammans med mäklare Helén och byggare Insulanders och så klart får ni gå in och titta närmare på hela bygget och ert potentiella nya hem!

2019-04-25
Det är insidan som räknas!

I alla fall när det kommer till husets funktioner och dess kvalitet. Det är inte helt lätt att veta om insidan på ett färdigt hus är av bra kvalitet eller inte, men man upplever det när man vistas i det. På ett bygge kan man se de tekniska lösningarna som utgör insidan under tiden som arbetet fortskrider.

Vi på RG försöker tänka på vad som behövs ”på insidan” när vi projekterar nya byggnader. Till exempel; vad krävs för att få ett bra inneklimat utan att behöva använda allt för mycket energi- och kostnadsdrivande uppvärmning? Eller vad kommer kräva mindre kostsamt underhåll under byggnadens livslängd? Ett exempel på en sådan lösning är det material vi valt att fästa våra fönster- och dörrpartier i på BRF Förstlingen. Ett lite dyrare kompositmaterial men som gör att vi undviker s.k. köldbryggor som man får om man fäster dörrar och fönster i vanligt trä eller plywood.

Ett annat exempel är att vi väljer att bygga in golvvärme i våra byggnader istället för traditionella radiatorer, för ett bättre inneklimat med den härlig bonusen att det blir enklare att möblera för de boende!

Gå gärna förbi bygget och kika själv, jämför det med andra byggen och ställ frågor till alla kunniga hantverkare ni träffar!

2019-06-12
Vilken nationaldag det blev!

Tack alla ni som kom i högsommarvärmen och kikade på vår urtjusiga visningslägenhet! Och tack för alla fina kommentarer om vår produkt, kul att ni gillade det ni såg! Vi är supernöjda med Byggnadsfirma Insulanders kvalitet på bygget och inredarna Carlsson&Mässings fina val av möbler, lampor mm. Osäker på exakt hur många som kom men gissningsvis 150 personer. Det gick åt  65 pizzor och vi delade ut ungefär 50 st goodiebags med erbjudanden från Parken Zoo, Munktellbadet, Gränden m.fl.

Hade ni inte tid att komma på nationaldagen? Ingen fara; ni kan antingen boka en privat visning med mäklare Helén eller komma på någon öppen visning framöver. Nästa tillfälle är redan om en vecka; onsdagen den 19/6 kl.18-18:45!

2019-08-26
Febril aktivitet på bygget!

Sommaren verkar stanna ett tag till och bygget av BRF Förstlingen går sakta men säkert mot sitt slut. Murningen av teglet är snart klart, balkongräcken monteras och förberedelser för markanläggningen har startat. Inomhus råder febril aktivitet med målning, plattsättning, montering av kök och garderober mm.

Är man nyfiken och vill veta mer är man välkommen på öppet hus på Fastighetsbyrån nu på söndag mellan kl.13-14. Man kan även boka en privat visning på bygget, om man vill se utsikten och känna volymerna på plats! Tveka inte utan kontakta Helén på 072-588 61 57.

2019-09-16
Tack för titten!

Tack till alla er som kom nu i lördags och kikade på visningslägenheten, det blev en trevlig dag i solskenet med både gamla och nya bekantskaper och goda wraps från Västra Porten!

Insulanders med underentreprenörer kämpar på med bygget. Det som jobbas med är så klart markarbeten på innergården, balkongräckena är snart uppe allihopa, trapphusen gjuts med Terrazzo med mera, med mera! Även kommunen är på gång och ska börja röja sly längs å-promenaden och fixa till gatorna. Nu börjar vi faktiskt närmas oss slutet på denna process och vi längtar verkligen efter att hälsa våra köpare: Välkomna till ert nya hem!

2019-10-11
Takterrasserna tar form!

Avskiljarna har kommit på plats och mötet mellan zinken och teglet blir riktigt snyggt. Nu kan man uppleva exakt hur rymliga takterrasserna är och det är väldigt liten risk för insyn från grannen men det känns ändå luftigt och öppet. Och med utsikten så är de helt fantastiska!

Nu är det bara timmar kvar till de första boende flyttar in i hus 2 och vi är alla så förväntansfulla på vad de ska tycka. Kommer de gilla det vi har jobbat fram under flera år? Och tänk att de är de första att bo i detta nya bostadsområde; nu fyller vi Munktellstaden med liv!

2019-12-19
Slutet gott, allting gott!

Både året och bygget av Brf Förstlingen går mot sitt slut. För ett år sen stod bara en betongstomme där det idag står två stycken inflyttningsklara hus! Byggnadsentreprenör Insulanders med underentreprenörer har stretat på i med- och motgångar och slutresultatet är ett bygge av kvalitet som sällan byggs idag och som kommer stå emot tidens tand, precis vad vi önskade när vi startade detta projekt för över 10 år sedan.

Nu när hantverkarna fixar de sista detaljerna och snart är klara och lämnar bygget finns vi kvar och erbjuder dessa vackra bostäder till er som letar efter ert nya hem. Så letar ni efter en unik och nyproducerad bostad vid Eskilstuna-åns norra strand; tveka inte utan boka en visning med mäklare Helén Eriksson på Fastighetsbyrån så kan ni uppleva dessa på plats!

2020-03-18
Husen fylls med liv!

Sakta men säkert hittar fler och fler personer sitt framtida hem i Brf Förstlingen! Vi har fått kika in med en fotograf i Marias genomgångslägenhet á 2 rum och kök. Allt är inte uppe på väggarna än men det är riktigt ljust och fräscht, både inredningen och ljusinsläppet. Fler fina bilder från Marias lägenhet kommer på sociala medier inom kort. För er som är intresserade av en likadan lägenhet som Marias så finns det bara en sådan kvar, se nummer 123 i bostadsväljaren!

Vi har anpassat oss efter rådande läge och kommer inte ha större event med öppna visningar den närmsta tiden. Visningen vi planerat den 29/3 kommer det finnas tider att boka upp sig på, istället för ett öppen evenemang. Så vill man kika, antingen den 29/3 eller annan dag, på någon av våra två visningslägenheter eller någon annan lägenhet man är nyfiken på; tveka inte utan kontakta mäklare Helén på Fastighetsbyrån.

2020-05-15
Människor skapar hem av hus

Och det är vad som händer i Brf Förstlingen nu! Blomkrukor dyker upp på balkonger och loftgångar, cyklar på innergården och barnvagnar i barnvagnsrummen i trapphusen. Nu fylls husen med liv och en gemenskap börjar växa fram.

Hus är ingenting utan människor som kallar det sitt hem. För att lära känna varann ännu bättre har de fantastiska boende i Brf Förstlingen startat en gemensam kvällsfika på innergården och med jämna mellanrum bjuds det på hembakat och annat gott! Vilken lyckträff tycker vi!

2020-06-02
ÄNTLIGEN SOMMAR…

…och takterrasserna kommer äntligen till sin rätt!

Undangömda från gatans liv ligger de övre lägenheternas takterrasser som en lugn oas. Vi har fått hälsa på hos Kenny och Linda och fota deras ljust inredda takterrass där man varvar mysfrukostar i soffhörnet med lugna stunder i kvällssolen slumrande i hängmattan. Med förhoppningar om grönskande väggar i framtiden har de valt att plantera murgröna och klematis i frigolit-krukor som ska hålla växterna vid liv under vintern. Helt färdiga med inredningen verkar de inte; funderingar på barbord och stolar eller annan matplats finns, hoppas vi får komma tillbaka och se slutresultatet!

Fler bilder från takterrassen kommer på våra sociala medier inom kort, så håll utkik!

2020-10-05
Förstlingen nominerad till pris!

Som ett av tre projekt i Sverige är Brf Förstlingen finalist till priset Årets fasad i kategorin nyproduktion, jätteroligt tycker vi och vi är så stolta! Tillsammans med Insulanders och underentreprenörerna G.A. Johanssons Smidesverkstad och Front har Joliarks vision tagit form och blivit just så snygg som vi alla önskade. Val av tegel och fogteknik gjordes efter provmurningar och effekten med ett och samma röda, levande tegel men med två olika fogtekniker skapade en effektfull fasad. Teglet kompletteras med förzinkade plåtdetaljer för att som helhet knyta an till den industrihistoria som platsen ekar av. Vår vision att skapa hållbara bostäder med god arkitektur som grund fortsätter att visa sig framgångsrik.

2020-11-13
Vinnare av Årets Fasad 2020!

Mur och Putsföretagens branschorganisation utsåg igår vinnarna av priset Årets Fasad 2020 och vårt projekt Brf Förstlingen vann i kategorin nybyggnation. Redan vid första spadtaget den 9 mars 2018 sa vår VD och ägare Anders Kruhsberg ”Vi kunde inte haft ett mer passande premiärprojekt i Eskilstuna” – så sant som det är sagt!

Motiveringen från juryn:

”Att skapa en välkomnande känsla är en viktig egenskap i en fasad. Detta oavsett om det gäller invånare, besökare eller förbipasserande. Årets vinnare av nyproduktionspriset med sina starkt välkomnande egenskaper lyfter inte bara den egna stadsbilden utan utgör ett berömvärt exempel på kreativitet, samverkan och hantverkskunnande av högsta nivå. Här har staden fått ett fint tillskott till en välkomnande miljö. - Ett stort grattis till vinnaren av 2020 års nyproduktionspris av Årets Fasad – Kvarteret Notskriften i Eskilstuna.”

Som byggherre är vi otroligt nöjda och stolta över detta pris och speciellt med motiveringen som är ett kvitto på att vi levererar det vi satt som mål. Vi säger att ”Vi bygger för livet. I och runt hus.” och detta vill vi uppnå genom våra värdeord Samverkan, Nyfikenhet, Framåtanda, Ansvarstagande och Stolthet. I detta projekt har vi verkligen haft ett gott samarbete som lett fram till en fantastisk slutprodukt som välkomnar och ger Eskilstuna något mer än det vanliga.

Samarbetet med arkitekterna Per Johansson och Sandra Ström på Joliark har mynnat ut i denna produkt som tar vara på historien i området men vågar blanda in nytt tänk med gamla tekniker, så som t.ex. de olika fogarna på murningen. Dessa nyskapande idéer har sedan utförts av duktiga hantverkare på Byggnadsfirma G Insulander AB och deras underentreprenören G.A. Johanssons Smidesverkstad AB och FRONT AB. Tillsammans med Kristofer Strååth på PQ Projektledning och Mathias Insulander på Byggnadsfirma G Insulander AB har vi rott detta unika projekt i hamn och nu får alla njuta av slutresultatet; boende likväl som Eskilstunas invånare och besökare!

2021-01-04
Nytt år och vi vänder blad!

Vi välkomnar Skandia Mäklarna i Eskilstuna med Filip Erlandsson i spetsen tillsammans med Ebba Hofström och ser fram emot ett gott samarbete med dem för att ro försäljningen av de kvarvarande bostäderna i Brf Förstlingen i hamn.

Första visningen är inplanerad lördagen den 16 januari kl.12. Varmt välkomna med er anmälan till visningen så vi kan genomföra denna säkert och tryggt. Kika gärna i bostadsväljaran ovan innan och har ni några frågor så tveka inte utan kontakta Filip och Ebba på Skandiamäklarna direkt:
filip.erlandsson@skandiamaklarna.se
ebba.hofstrom@skandiamaklarna.se

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen

Kontakt

Filip Erlandsson
Mäklare
-
070-852 58 50
Maila Filip