V. 1.0.11
Lite som i radhus – fast i stan.
  • Nära till allt!
  • 5 minuters promenad till centrum
  • Flytta in redan idag!

Välkommen hem!

BRF Förstlingen består av två nyproducerade byggnader med totalt 35 bostadsrätter, fördelade på 27 fyror, 2 treor och 6 tvåor. I dagsläget finns treor och fyror kvar till försäljning, inflyttningsklara och redo att bli ditt nya hem!

* Tecknar du avtal på en bostad i etage på markplan eller en enplanslägenhet med å-läge innan årsskiftet 20/21 får du just nu avgiftsfritt i upp till 18 månader!

För de tre kvarvarande etagelägenheterna på övre plan, varav två stycken med takterrass, gäller upp till 6 månaders avgiftsfritt. För fullständig information om erbjudandet se prislistan nedan eller kontakta gärna mäklare Robert Hammarstöm robert.hammarstrom@fastighetsbyran.se


Dela

Fakta


  • Byggstart: 9 mars 2018
  • Inflyttning: oktober 2019
  • Arkitekt: Joliark genom Per Johansson, Sandra ström
  • Antal lgh: 35 st samt 1 lokal
  • Upplåtelseform: Bostadsrätter
  • Foto: FASTIGHETSBYRÅN

Dela


Ditt nya ljusa hem

Ingen vill bo trångt och instängt. Därför har BRF Förstlingens nyproducerade lägenheter extra innertakhöjd och stora fönster, som ger en härlig känsla av luft och öppenhet. Varje bostad har dessutom rymliga balkonger och uteplatser.

Lägenheterna är fräscha, moderna och plansmarta – allt är av hög standard, i både utseende och kvalitet. Därtill gör hållbara byggmaterial att de får lång livslängd. Vackert och praktiskt boende, helt enkelt!

Samtliga lägenheter har tillgång till eget förråd och tvättstuga i källaren. Tvättar du hellre i lägenheten finns det möjligheter till det också.

Flera av bostäderna är i etage. Etagefyrorna har badrum, samt balkonger eller uteplatser, på båda plan. Nästan alla lägenheter som finns kvar har dessutom en effektfull ren betongvägg i vardagsrummet.

Den levande tegelfasaden knyter ihop de moderna husen med Munktellstadens historia och varierande hustaknivåer skapar ett vackrare område.


Välj din bostad

Till bostadsväljaren

Unikt läge med nära till allt

I Västra Munktellstaden i Eskilstuna bor du ett stenkast från idrottsarenor, gym och badhus. Det är med andra ord perfekt för aktiva människor, men läget är svårslaget vem du än är. Du har gångavstånd till såväl centrum och mataffärer, som tågstation och flera skolor. Båda huskropparna har dessutom cykelrum källaren. Kanske behöver du knappt bilen längre? Oavsett erbjuder grannhuset möjlighet till parkeringsplats i garage.

Du bor precis intill Eskilstunaån, med enbart ett trevligt promenadstråk mellan dig och vattnet. Boendet har dessutom härliga uteplatser, gemytliga entrégångar och en vacker innergård med japanska körsbärsträd. Känslan blir lite som radhus, fast i stan.

Visa på karta

Designkoncept
Betong
Läs mer om "Betong"
Designkoncept | Betong

Klassiska material


Till BRF Förstlingen har vi valt material med omsorg där tidlösa kvalitéer skapar ett långsiktigt hållbart och klassiskt hem. Du kommer känna golvvärmen genom en ekparkett från Kährs och en grå slipad ölandssten i hallen. Den vackra ölandsstenen kommer igen i lägenhetens fönsterbrädor. För förvaring finns flertalet garderober från Vedum med vita luckor och handtag i svart och krom.


Köket, hemmets hjärta, genomsyras av en klassisk men lyxig känsla tack vare den vackra Herrljunga Terazzon på bänkskivan och stänkskyddet, i kulören Pesco. Till detta vita Vedum luckor och handtag i svart/krom. Diskhon är underlimmad och blandaren från Mora i krom.


För förstklassig matlagning har vi valt induktionshäll och varmluftsugn, tillika inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Utöver detta kyl och frys i vackert vitt utförande, en riktig köksfläkt från Franke och LED-belysning över bänkskivan integrerad i överskåpen.


För att ge en mer ombonad känsla i badrummen har vi valt ett matt ljusgrått Höganäs kakel och ett ljusbrungrått Höganäs klinker, båda 10×10 cm. Till detta Vedums tvättställspaket Free med vita luckor och spegelskåp. Bra belysning är viktigt i badrummet så i alla badrum finns infällda spottar i tak samt Vedums LED-belysning över spegelskåpet. Samtliga badrum är utrustade med en PAX handdukstork för att ge varma sköna handdukar. Blandare i krom från Mora och duschväggar/duschhörnor i klarglas. Till detta krokar och beslag i krom.


Husen är byggda med en betongstomme. Betong är ett material som vi i dessa kvarter, med sin rika industrihistoria, även vill framhäva inomhus. Därför har vi valt att i flera lägenheter synliggöra betongen på en av väggarna i vardagsrummet. Betongväggen bildar en elegant fond med en modern designkänsla.

2019-02-25
Dags för stomvisning

9/3 2018 togs första spadtaget för bygget av BRF Förstlingen. Exakt ett år senare bjuder vi nu in till stomvisning för att se hur bygget ser ut nu. Hur långt kommer man på ett år? Vad gör man just nu? Vad är kvar att göra? Byggnadsfirma Insulanders är med på plats och visar och kan svara på alla byggtekniska frågor.

Självklart finns även vi från RG och Helén från Fastighetsbyrån på plats. Efter att man har kikat runt på bygget och stillat sin nyfikenhet bjuder vi på kaffe och semla på Konditori Amarant Väst bara ett stenkast över ån. Varmt välkomna den 9/3 2019 mellan kl.12-14!

2019-03-28
Vackraste teglet?

Vi är väldigt nöjda med val av tegel nu när väggarna börjar muras upp. Färgrikedomen och variationerna ger en levande fasad som gifter sig fint med de omkringliggande miljöerna. Eller vad tycker ni? När det har murats lite till kommer vi snart få se variationen med olika fogar för att särskilja volymerna i husen, spännande!

Kom gärna förbi och titta närmare på teglet, kanske den 14/4 kl.13-14? Då finns vi från RG på plats för en möjlighet att svara på frågor tillsammans med mäklare Helén och byggare Insulanders och så klart får ni gå in och titta närmare på hela bygget och ert potentiella nya hem!

2019-04-25
Det är insidan som räknas!

I alla fall när det kommer till husets funktioner och dess kvalitet. Det är inte helt lätt att veta om insidan på ett färdigt hus är av bra kvalitet eller inte, men man upplever det när man vistas i det. På ett bygge kan man se de tekniska lösningarna som utgör insidan under tiden som arbetet fortskrider.

Vi på RG försöker tänka på vad som behövs ”på insidan” när vi projekterar nya byggnader. Till exempel; vad krävs för att få ett bra inneklimat utan att behöva använda allt för mycket energi- och kostnadsdrivande uppvärmning? Eller vad kommer kräva mindre kostsamt underhåll under byggnadens livslängd? Ett exempel på en sådan lösning är det material vi valt att fästa våra fönster- och dörrpartier i på BRF Förstlingen. Ett lite dyrare kompositmaterial men som gör att vi undviker s.k. köldbryggor som man får om man fäster dörrar och fönster i vanligt trä eller plywood.

Ett annat exempel är att vi väljer att bygga in golvvärme i våra byggnader istället för traditionella radiatorer, för ett bättre inneklimat med den härlig bonusen att det blir enklare att möblera för de boende!

Gå gärna förbi bygget och kika själv, jämför det med andra byggen och ställ frågor till alla kunniga hantverkare ni träffar!

2019-06-12
Vilken nationaldag det blev!

Tack alla ni som kom i högsommarvärmen och kikade på vår urtjusiga visningslägenhet! Och tack för alla fina kommentarer om vår produkt, kul att ni gillade det ni såg! Vi är supernöjda med Byggnadsfirma Insulanders kvalitet på bygget och inredarna Carlsson&Mässings fina val av möbler, lampor mm. Osäker på exakt hur många som kom men gissningsvis 150 personer. Det gick åt  65 pizzor och vi delade ut ungefär 50 st goodiebags med erbjudanden från Parken Zoo, Munktellbadet, Gränden m.fl.

Hade ni inte tid att komma på nationaldagen? Ingen fara; ni kan antingen boka en privat visning med mäklare Helén eller komma på någon öppen visning framöver. Nästa tillfälle är redan om en vecka; onsdagen den 19/6 kl.18-18:45!

2019-08-26
Febril aktivitet på bygget!

Sommaren verkar stanna ett tag till och bygget av BRF Förstlingen går sakta men säkert mot sitt slut. Murningen av teglet är snart klart, balkongräcken monteras och förberedelser för markanläggningen har startat. Inomhus råder febril aktivitet med målning, plattsättning, montering av kök och garderober mm.

Är man nyfiken och vill veta mer är man välkommen på öppet hus på Fastighetsbyrån nu på söndag mellan kl.13-14. Man kan även boka en privat visning på bygget, om man vill se utsikten och känna volymerna på plats! Tveka inte utan kontakta Helén på 072-588 61 57.

2019-09-16
Tack för titten!

Tack till alla er som kom nu i lördags och kikade på visningslägenheten, det blev en trevlig dag i solskenet med både gamla och nya bekantskaper och goda wraps från Västra Porten!

Insulanders med underentreprenörer kämpar på med bygget. Det som jobbas med är så klart markarbeten på innergården, balkongräckena är snart uppe allihopa, trapphusen gjuts med Terrazzo med mera, med mera! Även kommunen är på gång och ska börja röja sly längs å-promenaden och fixa till gatorna. Nu börjar vi faktiskt närmas oss slutet på denna process och vi längtar verkligen efter att hälsa våra köpare: Välkomna till ert nya hem!

2019-10-11
Takterrasserna tar form!

Avskiljarna har kommit på plats och mötet mellan zinken och teglet blir riktigt snyggt. Nu kan man uppleva exakt hur rymliga takterrasserna är och det är väldigt liten risk för insyn från grannen men det känns ändå luftigt och öppet. Och med utsikten så är de helt fantastiska!

Nu är det bara timmar kvar till de första boende flyttar in i hus 2 och vi är alla så förväntansfulla på vad de ska tycka. Kommer de gilla det vi har jobbat fram under flera år? Och tänk att de är de första att bo i detta nya bostadsområde; nu fyller vi Munktellstaden med liv!

2019-12-19
Slutet gott, allting gott!

Både året och bygget av Brf Förstlingen går mot sitt slut. För ett år sen stod bara en betongstomme där det idag står två stycken inflyttningsklara hus! Byggnadsentreprenör Insulanders med underentreprenörer har stretat på i med- och motgångar och slutresultatet är ett bygge av kvalitet som sällan byggs idag och som kommer stå emot tidens tand, precis vad vi önskade när vi startade detta projekt för över 10 år sedan.

Nu när hantverkarna fixar de sista detaljerna och snart är klara och lämnar bygget finns vi kvar och erbjuder dessa vackra bostäder till er som letar efter ert nya hem. Så letar ni efter en unik och nyproducerad bostad vid Eskilstuna-åns norra strand; tveka inte utan boka en visning med mäklare Helén Eriksson på Fastighetsbyrån så kan ni uppleva dessa på plats!

2020-03-18
Husen fylls med liv!

Sakta men säkert hittar fler och fler personer sitt framtida hem i Brf Förstlingen! Vi har fått kika in med en fotograf i Marias genomgångslägenhet á 2 rum och kök. Allt är inte uppe på väggarna än men det är riktigt ljust och fräscht, både inredningen och ljusinsläppet. Fler fina bilder från Marias lägenhet kommer på sociala medier inom kort. För er som är intresserade av en likadan lägenhet som Marias så finns det bara en sådan kvar, se nummer 123 i bostadsväljaren!

Vi har anpassat oss efter rådande läge och kommer inte ha större event med öppna visningar den närmsta tiden. Visningen vi planerat den 29/3 kommer det finnas tider att boka upp sig på, istället för ett öppen evenemang. Så vill man kika, antingen den 29/3 eller annan dag, på någon av våra två visningslägenheter eller någon annan lägenhet man är nyfiken på; tveka inte utan kontakta mäklare Helén på Fastighetsbyrån.

2020-05-15
Människor skapar hem av hus

Och det är vad som händer i Brf Förstlingen nu! Blomkrukor dyker upp på balkonger och loftgångar, cyklar på innergården och barnvagnar i barnvagnsrummen i trapphusen. Nu fylls husen med liv och en gemenskap börjar växa fram.

Hus är ingenting utan människor som kallar det sitt hem. För att lära känna varann ännu bättre har de fantastiska boende i Brf Förstlingen startat en gemensam kvällsfika på innergården och med jämna mellanrum bjuds det på hembakat och annat gott! Vilken lyckträff tycker vi!

2020-06-02
ÄNTLIGEN SOMMAR…

…och takterrasserna kommer äntligen till sin rätt!

Undangömda från gatans liv ligger de övre lägenheternas takterrasser som en lugn oas. Vi har fått hälsa på hos Kenny och Linda och fota deras ljust inredda takterrass där man varvar mysfrukostar i soffhörnet med lugna stunder i kvällssolen slumrande i hängmattan. Med förhoppningar om grönskande väggar i framtiden har de valt att plantera murgröna och klematis i frigolit-krukor som ska hålla växterna vid liv under vintern. Helt färdiga med inredningen verkar de inte; funderingar på barbord och stolar eller annan matplats finns, hoppas vi får komma tillbaka och se slutresultatet!

Fler bilder från takterrassen kommer på våra sociala medier inom kort, så håll utkik!

2020-10-05
Förstlingen nominerad till pris!

Som ett av tre projekt i Sverige är Brf Förstlingen finalist till priset Årets fasad i kategorin nyproduktion, jätteroligt tycker vi och vi är så stolta! Tillsammans med Insulanders och underentreprenörerna G.A. Johanssons Smidesverkstad och Front har Joliarks vision tagit form och blivit just så snygg som vi alla önskade. Val av tegel och fogteknik gjordes efter provmurningar och effekten med ett och samma röda, levande tegel men med två olika fogtekniker skapade en effektfull fasad. Teglet kompletteras med förzinkade plåtdetaljer för att som helhet knyta an till den industrihistoria som platsen ekar av. Vår vision att skapa hållbara bostäder med god arkitektur som grund fortsätter att visa sig framgångsrik.

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen

Kontakt

Robert Hammarstöm
Fastighetsmäklare
-
070-688 63 06
Maila Robert