V. 1.0.11
Kapellbacken Trygghetsboende
Norr, Eskilstuna

Kapellbacken Trygghetsboende

  • Moderna och effektiva bostäder!
  • Med möjlighet att finna nya vänner på ålderns höst
  • En grön oas ett stenkast från centrum

Efter vissa kompletteringar av bygglovet håller vi nu på att handla upp en entreprenör och projektera bygget. Korsningen mot Carlavägen har rätats ut och Eskilstuna Energi och Miljö arbetar just nu med exploateringen av VA-nätet inför våra byggen. Förhoppningen är att allt är klart efter sommaren så vi kan komma igång med bygget i höst.

Trygghetsboendet består av tre punkthus med träfasad med totalt 38 hyreslägenheter, mellan 1 och 3 rok (38 – 73,5 m²). Dessa är organiserade kring en ombonad innergård och förbinds med entrébalkonger. På gården finns planteringar, sittmöjligheter och en gångväg som leder upp till kullen bakom. Bostadsentréerna är orienterade inåt gården och går att möblera med sittplatser. Den egna privata balkongen orienteras istället utåt. Alla lägenheter har med andra ord uteplatser/balkonger i två väderstreck.

Högst upp i det högsta huset, med milsvid utsikt, finns en gemensam takterrass och tvättstugan. I markplan finns en stor gemensamhetslokal. Här kan man umgås, laga mat tillsammans eller syssla med sin hobby. I källaren under gården finns parkeringsplatser, lägenhetsförråd mm. På det zinkklädda taket installeras solceller.

Fakta


Planerad byggstart: hösten 2021

Arkitekt: Joliark genom Per Johansson och Annika Högsander

Antal LGH: 38 st

Upplåtelseform: Hyresrätter

Skisser: JoliarkDela
Dela