V. 1.0.11
Där livet pågår
runt husknuten
  • Bo precis vid Eskilstunaån, nära stadskärna, kulturliv och naturområden
  • Välj mellan tre kostnadsneutrala designkoncept
  • Spaavdelning med bastu och spabad

Din nya mittpunkt

Du bär SUP-brädan under armen, redo att spendera förmiddagen i Eskilstunaån. Njuter av ljumma sommarkvällar med familjen och utomhusaktiviteter på innergården. Kanske är du på väg mot en kväll i konserthallen med kompisgänget. Eller så gör du cykeln skinande ren i källarens cykelförråd, upprymd inför en vårdag i skogen. Här pågår livet runt husknuten. Oavsett vem du är, eller vad du tar dig för, erbjuder Brf Origo en trygg mittpunkt att landa i, mellan livets alla äventyr.   

Brf Origo består av två nyproducerade byggnader med totalt 58 bostadsrätter. Lägenheter med 1–4 rok, däribland häftiga loft, gavellägenheter och takvåningar. Varje bostad har antingen uteplats, balkong eller takterrass – vad föredrar du? Här finns något för såväl förstagångsköparen som paret och familjen.  

Vill du veta mer? Kontakta gärna mäklare Filip Erlandsson på Skandiamäklarna i Eskilstuna: filip.erlandsson@skandiamaklarna.se 

Dela

Fakta


  • BYGGSTART: April 2022
  • Planerad inflytt: hösten 2023
  • Arkitekter: aq3
  • antal lgh: 58 st
  • upplåtelseform: bostadsrätter
  • skisser: aq3, Studio3d

Dela

Välplanerade och unika lösningar 

Vi vill att hemmet ska vara din trygga mittpunkt. En plats att pusta ut och landa i, mellan livets alla äventyr. Därför har Brf Origos nyproduktioner välplanerade planlösningar och designval med kvalitativa materialval, enkla att sätta egen prägel på och trivas i. Tidlöst med små kontraster, tydligt och karaktäristiskt eller kanske harmoniserande och sobert? Här får du välja mellan tre kostnadsneutrala koncept.

Här finns alltifrån ettor till fyror. På markplan hittar du loftlägenheter med uteplats som ger en radhuskänsla. Dessa lägenheter passar också utmärkt som så kallad ”bokal” för dig som vill driva företag på hemmaplan. Plan 3 och 4 har yteffektiva genomgångstvåor med balkong. Här, och i våningen ovan, finns de unika gavellägenheterna med rymliga balkonger. Högst upp i huset finns även takvåningar med privata takterrasser, nästan som atrium. Vissa lägenheter har dessutom två takterrasser. Perfekt för lugna morgnar, med kaffet i handen och blicken mot Eskilstunaån.    

Varje lägenhet har förråd i källaren samt cykelparkering med möjlighet till cykelvård. Här kan du både spola av cykeln och pumpa däcken inför fartfyllda turer i naturområden. I källaren hittar du också föreningens spa med bastu och spabad, en plats för avkoppling.

Utomhusmiljön andas grönska på innergården, och likaså gatumiljön – något som är unikt i området. I området finns möjlighet att hyra parkeringsplats i garage. Här bor du med ett bekvämt läge nära det allra mesta, och i ett hem med det lilla extra. Pusta ut och landa.  

Livet runt husknuten 

Här, i Eskilstunas Västra Munktellstaden, bor du nära såväl stadskärna som kulturliv och naturområden. Även idrottsarenor, gym och badhus – perfekt för den aktiva personen. Här är det enkelt att bo för både pendlaren och familjen, tack vare närheten till tågstation, skolor och mataffärer. Vad kommer du blicka ut mot, från din nya mittpunkt? Oavsett om det blir en promenad längs Eskilstunaån, en utekväll på stan eller en heldag i cykelspåret väntar ditt hem att landa i. Din mittpunkt, i Brf Origo. 

Visa på karta

Designkoncept
Modern
Designkoncept
Industri
Designkoncept
Klassisk
Läs mer om "Modern"
Designkoncept | Modern

Harmoniserande och sobert


I konceptet Modern hittar du nyanser och materialval i harmoniserande toner, såsom genomgående väggar i gråvit kulör och golv av vitpigmenterad ekparkett. I hallen finns hatthylla i aluminium som går ton och ton med det silvergrå Höganäsklinker som pryder golvet. Vidare in i köket hittar vi skåpsluckor från Marbodal i kulören Sand samt en beige bänkskiva i Herrljunga Terazzo. Detaljer, såsom beslag, är i borstad rostfri  en varm och neutral ton som knyter ihop konceptet. 

I det ljusa och fräscha badrummet går golv och vägg ton i ton med vitt klinker från Höganäs samt ljus fog. Här återfinns en vit kommod från Marbodal samt detaljer i krom. 

I sovrummet följer de dämpade gråvita väggarna med samt sandfärgade garderobsluckor. Sammantaget en harmonisk och sober design som ger en lugn känsla.  
Läs mer om "Industri"
Designkoncept | Industri

Tydligt och karaktäristiskt


Konceptet Industri passar dig som uppskattar kontraster. Väggar i en dämpad gråvit kulör i kombination med mattsvarta detaljer ger ett karaktäristiskt intryck. När du öppnar ytterdörren kliver du in på hallens mörkgrå klinker från Höganäs. En mörkgrå kulör hittar du i köket, med skåpsluckor från Marbodal. Här finns också en mörk bänkskiva i Herrljunga Terazzo som ger spännande kontraster mot vitt kakel med mörk fog som stänkskydd.

Det första du lägger märke till i badrummet är troligtvis det mörkgrå innertaket som sätter stämningen. Ihop med mörkgrått klinker samt vitt kakel med mörk fog ger det en industriell känsla som förstärks av duschväggar med svart profil.

I sovrummet är väggarna målade i en varm mellangrå kulör. Även här återkommer mattsvarta detaljer i till exempel beslag. Genomgående i lägenheten finns vitpigmenterad ekparkett 
Läs mer om "Klassisk"
Designkoncept | Klassisk

Tidlöst och lugnt


Det klassiska konceptet ger en tidlös design där väggar i krispig vit kulör möter en mattlackad ekparkett samt gråfärgade luckor och skåp. När du kliver in i hallen möts du av ljusgrått klinkergolv från Höganäs samt hatthylla i aluminium och ek. Den ljusgrå kulören följer med in till kökets Marbodalluckor som harmoniserar med vitt kakel från Höganäs liggande i halvförband samt en ljus bänkskiva i Herrljunga Terazzo.

Badrummet karaktäriseras av askfärgat kakel som följer med som fondvägg upp mot takduschen. På resterande väggar är kaklet vitt och knyter ihop designen med en ljus kommod från Marbodal.

Sovrummet andas lugn med väggar i en neutral grå kulör och garderobsluckor i en mörkare sådan. Designen knyts samman med återkommande skåpsluckor, kakel och kromdetaljer genomgående i lägenheten.   
Föregående koncept
Designkoncept | Modern
Nästa koncept
2021-10-18
Säljstarten har gått!

Tack alla ni som kom i lördags till Munktellmuseet och säljstartsmötet för BRF Origo, trevligt att träffas och hoppas ni var lika nöjda som vi var!

Nu är nästa steg i processen att ni som är intresserade av en eller flera specifika bostäder skickar en köpeanmälan till Filip Erlandsson filip.erlandsson@skandiamaklarna.se imorgon kl.9 för att få er plats i kön till just de lägenheterna. Så i mailet rangordnar ni era topp tre lägenheter och glöm inte att ange namn och telefonnummer ni önskar bli kontaktade på.

Måndagen den 25/10 börjar sedan Filip och Ebba på SkandiaMäklaran ringa er efter den plats i ordningen ert mail inkom med erbjudande om att teckna er för just den lägenheten.

2022-03-31
Snart dags för "första spadtaget"!

Fredagen den 22/4, kl.10 är alla välkomna på en "första spadtaget-ceremoni" av Brf Origo! Vi ses vid byggplatsen i hörnet av Sågverksgatan/Brädgårdsgatan i Västra Munktellstaden. På plats finns representanter från bland annat Byggnadsfirma G Insulander AB och Skandiamäklarna m.fl.

Annars så rullar projekteringen på och alla olika fakulteter i projektet sitter just nu tillsammans och granskar alla handlingar. I dagarna börjar också Insulanders att etablera sig lite smått på byggplatsen och förbereda markschakten. Och säljskylten är iväg på omfoliering för att uppdateras till en byggskylt. Så nu kör vi!

2022-05-03
Nu är bygget igång!

Just nu pålas de 250 st pålar som Brf Origos två huskroppar ska vila på, och med det är bygget igång på riktigt! Pålarna slås ned i berggrunden som ligger i snitt 6-8 m ner. När pålarna väl möter berggrunden slås de ner ca 20 cm i berget.

Tillsammans med Byggnadsfirman G. Insulanders AB, som är vår totalentreprenör i detta projekt, kör vi nu på full fart framåt!

Föregående nyhet
Nästa nyhet

Intresseanmälan

Tack!

Tack för visat intresse! Vi hör av oss till dig så fort som möjligt.

Något blev inte rätt

Kontrollera nedan och försök igen

Kontakt

Filip Erlandsson
Mäklare
-
070-852 58 50
Maila Filip
Ebba Hofström
Mäklare
-
076-850 95 93
Maila Ebba