V. 1.0.11

Betong

Klassiska material

Till BRF Förstlingen har vi valt material med omsorg där tidlösa kvalitéer skapar ett långsiktigt hållbart och klassiskt hem. Du kommer känna golvvärmen genom en ekparkett från Kährs och en grå slipad ölandssten i hallen. Den vackra ölandsstenen kommer igen i lägenhetens fönsterbrädor. För förvaring finns flertalet garderober från Vedum med vita luckor och handtag i svart och krom.

Köket, hemmets hjärta, genomsyras av en klassisk men lyxig känsla tack vare den vackra Herrljunga Terazzon på bänkskivan och stänkskyddet, i kulören Pesco. Till detta vita Vedum luckor och handtag i svart/krom. Diskhon är nedsänkt och blandaren från Mora i krom.

För förstklassig matlagning har vi valt induktionshäll och varmluftsugn, tillika inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Utöver detta kyl och frys i vackert vitt utförande, en riktig köksfläkt från Franke och LED-belysning över bänkskivan integrerad i överskåpen.

För att ge en mer ombonad känsla i badrummen har vi valt ett matt ljusgrått Höganäs kakel och ett ljusbrungrått Höganäs klinker, båda 10×10 cm. Till detta Vedums tvättställspaket Free med vita luckor och spegelskåp. Bra belysning är viktigt i badrummet så i alla badrum finns infällda spottar i tak samt Vedums LED-belysning över spegelskåpet. Samtliga badrum är utrustade med en PAX handdukstork för att ge varma sköna handdukar. Blandare i krom från Mora och duschväggar/duschhörnor i klarglas. Till detta krokar och beslag i krom.

Husen är byggda med en betongstomme. Betong är ett material som vi i dessa kvarter, med sin rika industrihistoria, även vill framhäva inomhus. Därför har vi valt att i flera lägenheter synliggöra betongen på en av väggarna i vardagsrummet. Betongväggen bildar en elegant fond med en modern designkänsla.